Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés

Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés

Hey everyone, it is Louise, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés is one of the most favored of current trending foods on earth. It is enjoyed by millions daily. It's easy, it's quick, it tastes delicious. Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés is something which I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés is 4 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés using 13 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Recette végane au succès garanti !

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés:

  1. 4 patates douces
  2. 300 g lentilles
  3. 250 g champignons de Paris
  4. sauce soja sucrée
  5. 1 oignon
  6. 1 gousse d'ail
  7. 3 pommes de terre
  8. 20 g beurre végétal
  9. 1 poignée de noisettes
  10. roquette
  11. parmesan vegan (facultatif)
  12. huile d'olive
  13. sel, poivre, piment d'Espelette, thym et laurier

Instructions to make to make Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés

  1. Dans un premier temps, rincer les lentilles et les placer dans une casserole avec 3 fois leur volume d'eau froide non salée. Ajouter 2 feuilles de laurier et une belle pincée de thym. Porter à ébullition puis cuire à couvert environ 25mn.
  2. Pendant ce temps, éplucher les patates douces et les pommes de terre. Les couper en morceaux afin d’accélérer leur cuisson. Les placer dans une casserole d'eau salée frémissante et cuire environ 20mn. Lorsqu'elles sont cuites, les écraser au presse purée en ajoutant le beurre végétal, un peu d'eau de cuisson, sel et poivre au goût. Attention de ne pas mettre trop d'eau, nous désirons obtenir une texture homogène qui se tient.
  3. Nous pouvons à présent nous occuper des champignons. Bien les essuyer, les peler si besoin et les émincer finement. Faire de même avec l'oignon et l'ail. Dans un faitout, faire revenir à feu doux l'oignon et l'ail émincés. Ajouter les champignons et un filet de sauce soja sucrée. Cuire en remuant pendant 5mn puis ajouter les lentilles cuites. Saler, pimenter et ajouter du thym. Mijoter l'ensemble pendant 5mn et réserver.
  4. Il ne reste qu'à concasser les noisettes grossièrement au couteau. Assaisonner légèrement la roquette avec la vinaigrette de votre choix et nous pouvons passer au dressage.
  5. Dans le centre d'une assiette disposer un emporte pièce de grande taille. Mettre des lentilles jusqu'à mi hauteur en tassant légèrement. Ajouter la purée de patates douces jusqu'à hauteur du cercle. Égaliser la surface. Déposer délicatement un peu de roquette. Râper un peu de parmesan végétal sur la roquette et parsemer l'ensemble de noisettes concassées. Décercler et déguster aussitôt !

As your experience and also self-confidence expands, you will certainly locate that you have extra all-natural control over your diet and adjust your diet regimen to your personal tastes over time. Whether you wish to offer a dish that uses fewer or even more active ingredients or is a bit more or less zesty, you can make straightforward changes to achieve this goal. To put it simply, begin making your recipes promptly. When it comes to fundamental cooking skills for novices you don't need to learn them but only if you grasp some easy cooking techniques.

This isn't a full guide to fast and easy lunch dishes yet its excellent food for thought. Ideally this will certainly obtain your creative juices moving so you can prepare tasty meals for your household without doing way too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Simple Way to Make Award-winning Parmentier de lentilles aux patates douces et champignons sautés. Thanks so much for your time. I am sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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