Pommes de terre farcies au saumon
Hey everyone, it is Louise, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Pommes de terre farcies au saumon. One of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Pommes de terre farcies au saumon is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. Pommes de terre farcies au saumon is something which I have loved my whole life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Pommes de terre farcies au saumon, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pommes de terre farcies au saumon delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pommes de terre farcies au saumon is 4 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pommes de terre farcies au saumon estimated approx 60min.
To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Pommes de terre farcies au saumon using 9 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.
Quand la pomme de terre rencontre le saumon en bord de mer...
Ingredients and spices that need to be Take to make Pommes de terre farcies au saumon:
- 4 grosses pommes de terre
- 1 filet de saumon frais (de bonne taille)
- 3 c. à soupe crème fraîche épaisse
- 1 jaune d’œuf
- 1 échalote
- Vin blanc
- Persil et thym
- Fleur de sel, poivre
- Gruyère râpé
Instructions to make to make Pommes de terre farcies au saumon
- Préchauffer le four à 240°C. Brosser et laver les pommes de terre, sans les éplucher. Les emballer séparément dans du papier aluminium et les déposer sur une plaque allant au four. Enfourner pour 30 à 45min, les pommes de terre doivent être bien cuites sans pour autant tomber en morceaux. Laisser tiédir.
- Faire cuire le filet de saumon à la vapeur. Une fois cuit, enlever la peau au besoin et émietter dans un saladier.
- Pendant les deux cuissons précédentes, éplucher et hacher l’échalote. La faire revenir doucement avec un peu de beurre dans une poêle. Y ajouter le persil et le thym et déglacer avec quelques gouttes de vin blanc. Laisser le liquide réduire.
- Mélanger, dans le saladier, le saumon, la préparation à l’échalote, la crème et le jaune d’œuf. Saler et poivrer selon les goûts.
Couper le sommet de chaque pomme de terre sur sa plus grande longueur. Avec une cuillère à café, les évider de leur chair en prenant soin de ne pas déchirer la peau. Ajouter la chair au saladier et, l’aide d’une fourchette, bien mélanger la préparation. - Garnir généreusement chaque pomme de terre de préparation au saumon. Saupoudrer d’un peu de gruyère râpé et déposer dans un plat allant au four.
Enfourner à 180°C pour 10min environ. Servir aussitôt avec une salade verte. Déguster!
As your experience and also self-confidence grows, you will discover that you have extra natural control over your diet as well as adjust your diet plan to your individual preferences over time. Whether you intend to serve a dish that utilizes less or even more active ingredients or is a little more or less zesty, you can make simple adjustments to accomplish this goal. To put it simply, begin making your recipes promptly. When it comes to fundamental cooking skills for beginners you don't require to discover them yet just if you understand some simple cooking strategies.
This isn't a full guide to fast and also easy lunch dishes but its good something to chew on. Hopefully this will get your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing way too many heavy meals on your trip.
So that is going to wrap this up for this special food Steps to Make Speedy Pommes de terre farcies au saumon. Thank you very much for your time. I'm confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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