Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux
Hey everyone, it's me, Dave, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.
Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux is one of the most popular of current trending meals on earth. It is simple, it's fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They're nice and they look wonderful. Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux is 2 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux using 8 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.
Bientôt la #chandeleur et voilà que mon envie de crèpes se réveille + le challenge #nosrégionsontdugoût sur le thème de la #Bretagne et hop voilà une recette tellement simple que tout le monde peut la refaire ... A noter en ce moment (janvier) les Saint-Jacques sont environ 4 à 5 fois moins chère que pendant les fêtes (par exemple chez mon poissonnier le kg de coquilles fraiches de Bretagne est à 4.95€ (soit 5/6 noix)
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux:
- 6 noix de Saint Jacques
- 500 de poireaux
- 20 g beurre salé
- 1 Cuillère à soupe d'huile de tournesol
- 1 pincée de piment du Périgord
- 1 peu de crème liquide
- 2 galettes au sarrasin (offertes par le producteur de céréales)
- 1 oignon rose de Roscoff
Instructions to make to make Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux
- Ouvrir les St Jacques, récupérer les noix et les coraux. Rincer le tout à l'eau très froide
- Eplucher et laver les poireaux puis les couper en tronçons d'1 à 2 centimètre.
- Dans une sauteuse faire chauffer ensemble le beurre salé et l'huile de tournesol.
- Emincer l'oignon et faire revenir dans la sauteuse
- Quand l'oignon est doré ajouter les poireaux et laisser compoter pendant 30 à 40 minutes jusqu'à ce que les poireaux soient bien fondants
- Faire chauffer le four à 180°
- Etaler les galettes sur des assiettes qui supportent de passer au four à 180°, déposer la moitié de la fondue de poireau sur chacune puis 3 noix de St Jacques avec les coraux
- Verser un peu de crème liquide et répartir une pincée de piment
- Rabattre les bords des galettes vers l'intérieur (maintenir avec des piques en bois si besoin)
- Mettre les assiettes au four pendant 6/7 minutes
- Servir directement à table, attention les assiettes sont chaudes !!!
As your experience and confidence grows, you will discover that you have much more natural control over your diet plan and also adjust your diet plan to your personal preferences over time. Whether you wish to serve a recipe that makes use of less or even more active ingredients or is a bit basically spicy, you can make easy changes to attain this objective. Simply put, begin making your recipes promptly. As for fundamental cooking abilities for newbies you do not need to discover them but just if you grasp some easy food preparation techniques.
This isn't a full guide to fast and easy lunch dishes yet its great food for thought. Hopefully this will obtain your innovative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up with this special food Simple Way to Make Any-night-of-the-week Crèpe bretonne aux St Jacques et aux poireaux. Thanks so much for reading. I'm sure you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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