Gâteau tatin aux poires
Hey everyone, it is Drew, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Gâteau tatin aux poires. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Gâteau tatin aux poires is one of the most popular of current trending meals on earth. It's appreciated by millions daily. It's easy, it is quick, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Gâteau tatin aux poires is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Gâteau tatin aux poires, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Gâteau tatin aux poires delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Gâteau tatin aux poires is 8 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Gâteau tatin aux poires estimated approx 45 minutes.
To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Gâteau tatin aux poires using 11 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.
Un gâteau tatin aux poires qui change de la pomme 🤭 moelleux et léger un régal 🥰
#juillet
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Gâteau tatin aux poires:
- Pour le caramel
- 200 g sucre en poudre
- Pour le gâteau
- 4 belles poires
- 150 g sucre
- 100 g beurre
- 125 g farine
- 3 œufs
- 3 cuillères à café rhum
- 1 cuillère à café rase de levure chimique
- Beurre pour le moule
Instructions to make to make Gâteau tatin aux poires
- Beurrer généreusement un moule à manqué de 23 cm de diamètre environ (fond et bord).
- Dans une grande casserole, mettre le sucre et faire fondre à feu moyen sans remuer.
Quand le caramel commence à bien se former, remuer doucement jusqu'à obtenir un caramel ambré. Le couler immédiatement dans le moule (il faut faire vite car il durcit rapidement). Faire en sorte que tout le fond soit caramélisé. - Laisser refroidir afin que le caramel durcisse.
Pendant ce temps, faire fondre le beurre dans une petite casserole et réserver. - Eplucher et épépiner les poires, les couper en 8 tranches. Les disposer en rosaces (s'il y en a trop, superposer le restant au centre).
- Préchauffer le four à 180°c.
- Dans un robot, fouetter à vitesse maximale les 150 grammes de sucre avec les œufs entiers pendant environ 3 minutes, afin d'obtenir une crème mousseuse et jaune pâle. Ajouter le beurre refroidi en filet en continuant de fouetter vitesse maximale. Laisser incorporer pendant une petite minute. Passer le robot en vitesse lente et ajouter la farine, la levure et le rhum. Puis repasser en vitesse rapide 1 minute afin d'obtenir une crème homogène.
- Etaler cette crème uniformément sur les poires.
- Enfourner 45 minutes thermostat 5 - 6. Surveiller la cuisson.
- Sortir le moule du four le poser sur une volette et laisser refroidir à peine 30 secondes à 1 minute (pas plus sinon le caramel durcit !)
Puis décoller les bords du gâteau avec un fin couteau, démouler en retournant le moule sur le plat de service. - Laisser refroidir 15 minutes, déguster ou conserver sous cloche pour garder le moelleux du gâteau et le fondant des poires 😉
As your experience and confidence expands, you will locate that you have extra natural control over your diet and adjust your diet regimen to your individual tastes with time. Whether you want to serve a recipe that uses fewer or more ingredients or is a little bit basically spicy, you can make straightforward modifications to achieve this goal. Simply put, begin making your dishes in a timely manner. As for standard food preparation skills for newbies you do not need to discover them yet just if you master some easy cooking methods.
This isn't a total guide to fast and also easy lunch recipes however its excellent food for thought. Hopefully this will get your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family members without doing a lot of square meals on your trip.
So that is going to wrap this up for this exceptional food Simple Way to Prepare Favorite Gâteau tatin aux poires. Thank you very much for your time. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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